4 noiembrie 2014

Am plecat in Nepal > Anapurna Trek (5 Nov -25 Nov 2014)

http://via-aventura.blogspot.ro/2014/11/am-plecat-in-nepal-anapurna-trek-5-nov.html

   Unul dintre cele mai populare trasee de trekking din lume este circuitul Anapurnei, in Nepal.
Unii il considera si cel mai greu. Teoretic are 320 km si practic ajunge la 5400 m altitudine in pasul Thorung La.
Desi ruta nu ridica probleme tehnice deosebite, fiind in general o cinstita poteca  de munte, cvasi incapatoare, acum cateva saptamani( 10-12 Oct 2014) in pasul Thorung La au murit 43 de persoane din cauza viscolului.
Actualmente regiunea pasului este sub zapezi si urmeaza ca la fata locului sa decidem continuarea ascensiunii.
Pentru a ajunge in Nepal ai de ales: bicicleta sau avion. Imi propun sa merg la anul pe bicicleta pana acolo, asa ca acum Qatar airlines e bun pana in Kathmandu, cu escala in..Qatar.
In Kathmandu este obligatorie o cazare in cartierul Thamel si vizitele de rigoare la magazinele cu echipament montan contrafacut sau original din zona.
Apoi vom lua un autobuz pana la Besisahar, cca 8 ore de mers pe niste "sosele" expuse si fara parapeti.
De aici incepe circuitul in jurul masivului Anapurna, de la est la Vest.
Dupa trecerea pasului Thorung La, circuitul se inchide spre Pokhara.
 Sa fim Sanatosi si sa ne vedem cu bine la sfarsitul lui Noiembrie 2014!
  
Mihai Daitoiu

17 octombrie 2014

Vai Alpine - Valea Bucsoiului si Creasta Balaurului din Muntii Bucegi


         Desigur ca anecdota "Sabia lui Damocles" s-ar fi pierdut in negurile istoriei daca Cicero n-ar fi folosit-o in seria de scrieri Tusculanae Disputationes. Desigur ca majoritatea habar nu avem cine a fost Cicero si cum stau lucrurile cu anecdota in cauza.Ca istoria Europei si a Lumii ar fi fost alta fara Renasterea (~Umanismul)din secolul 14 si aceasta la randul ei se datoreaza in mare masura reizbucnirii vigorii romane si reinterpretarii in aceasta cheie a operelor greco-romane din Antichitate, in baza limbajului initiat de Cicero. Pana la inceputul Epocii Moderne, proza europeana era inca  divizata intre a aborda sau nu stilul din opera lasata mostenire de el (unul din neologismele atribuite acestuia fiind "humanitas")..

10 octombrie 2014

De ce urcam?

     
    Exista multe cai catre Cer. Exista infinite variante, pentru ca tipologia umana este, multumita Naturii, infinita. Prin Cer nu ma refer la Divinitate. Ci la mult mai mult,la noi insine.
  Ce este Divinitatea daca nu reprezentarea exterioara si primitiva  a minunii Vietii din fiecare dintre noi?
  Pentru ca fiecare fiinta poarta in ea Lumina  Vietii, si toti avem in noi o simpla putere universala, de sine statatoare, o Energie pe care de regula  o ignoram.

16 septembrie 2014

MTB > Turul Lacului Portile de Fier cu bicicleta


    O tura de patru zile cu bicicleta pe Clisura Dunarii, in jurul Lacului Portile de Fier.

 Ruta interactiva poate fi consultata aici 
 
    Citeam cand eram copii celebrele cuvinte :"Dunare, Dunare ..drum fara pulbere".Au trecut 25 de ani pana am inteles rostul acestor cuvinte. Departe de a fi o banala vorba, acest enunt simplu incerca sa transmita in noi,copiii, o stare. O traire pe care acest Fluviu stravechi i-o insufla Calatorului care strabate Pamantul, de regasire a sensului Vietii, de asemanare a cailor, a destinului, cu drumul valurilor sale care valseaza ba molcom, ba pe alocuri vijelios, dar pline de gratie albastra.
   Poate suna oarecum visator, dar oare ce stare este cea mai potrivita in timp ce te apropii rutier de Dubova, locul unde vom abandona masinile in favoarea mijlocului nostru iubit de deplasare, bicicleta?

Alpinism > Turnul Goliat din Ciucas

www.via-aventura.ro
Turnul Goliat din Muntii Ciucas

8 septembrie 2014

Alpinism > Traseul Jencsi Bacsi din Cheile Turzii


Traseul "Memorial Jencsi Bacsi" din Cheile Turzii









Alpinism > Creasta Vartopel - Arpasel din Muntii Fagaras


www.via-aventura.ro
Creasta Vartopel-Arpasel din Muntii Fagaras
       Marginita    la   Est   de   Misterioasa   Fereastra   a    Zmeilor  iar la Vest de Portita Arpaselului si Varfurile Capra si Vanatoarea lui Buteanu, Creasta Vartopel-Arpasel isi arunca stancariile semete catre vazduh, separand,in dubla sa calitate-cea de cumpana a apelor si cea de parte a Crestei Muntilor Fagaras-,Tara Fagarasului -la Miazanoapte-, de prelungirile deluroase, odinioara pline de codri desi, pe care Muntii Fagaras le lasa catre Mizazi spre Muntenia.
      Desi linia matematica a culmii acestor munti trece de-a lungul ei,

20 iulie 2014

MTB: Cu bicicleta de la Cheia prin Zizin si Intorsura Buzaului -140km-(Aprilie 2014)

       Devine din ce in ce mai complicat sa ma laud public cu turele mele fantastice.Nu mai merge ca pe vremuri, sa urci pe net cele mai putin naspa poze facute cu sapuniera de 5 Mpixeli in weekend, sa-ti dai sincer cu parerea despre ce ai facut si sa incerci sa descrii cat mai fidel punctele cheie ale traseului.
          Nu nu nu. S-a dus naibii blogareala. Ne-am emancipat. Orice poza facuta cu bricheta trebuie editata: crop,claritate, lumina, umbre, contrast, vibrance, tonuri, contrast, expunere, border, contrast, dodge and burn, watermark, contrast. Uneori ma intreb daca-mi rup
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...