12 aprilie 2011

MTB:89 km Baneasa -Moara Vlasiei-Snagov-Ploiesti pe Traseul Prima Evadare


               Profitand de vremea frumoasa de Aprilie, El Indianul Spita Iute am decis sa parcurgem traseul "Prima Evadare"  prin padurile dintre Baneasa si Snagov cu venire inca 30 km pe DN1 pana la Ploiesti.


 Traseul este urmatorul:

Bike route 889493 - powered by Bikemap 

       Am facut traseul impreuna cu Marius Anghel. Ideea mi-a venit in seara precedenta, l-am sunat  si  a fost incantat de traseu.
Pe la 8 dimineata  dadeam jos bicicletele din
masina lui Marius in parcarea din fata Academiei, in Baneasa.
Omul are noroc si de o sotie  intelegatoare( la biciclistii nebuni ca noi trebe multa intelegere,biciclismu-i boala grea) care a fost de acord sa conduca masina inapoi la Ploiesti. Multumim inca o data!
      Am pornit prin padurea Tunari. Dupa 2-3 km de pedalat prin padure, cainele negru care alerga 15 metri mai incolo pe dupa niste tufisuri se dovedeste a fi un porc mistret, ceea ce va doresc si voua.
Apoi am traversat centura Bucurestiului, cu trei zidulete de beton si multe masini vijelioase de preferam o turma de mistreti, era mai putin periculos:


      A urmat o stana cu niste dulai mai rai decat un mistret furios, si pe care i-am driblat luind-o de-a dreptul pe ogor pana la asfaltul spre Otopeni.
      Pe o mare parte din traseul Primei Evadari inca mai sunt atarnate de  crengi panglicile de la concursul de anul trecut.
      Dupa ogoarele din zona Aeroportului Otopeni am trecut prin Caciulati si apoi Padurea Pascani.






 Am intrat apoi in Padurea Snagov, unde se exploateaza parchetul, o chestie sinistra dealtfel.






Dupa 55 km pedalati am ajuns la Finish-ul Concursului Prima Evadare, la Snagov.

 
 El Cocoselul:
 

     Apoi am luat-o prin Silistea, am trecut pe lanaga Biserica Turbati, care se pare ca-i de pe vremea unui mare tzepar draculean, si ne-am oprit nitel la matusa lu Marius. 
     Multumita mancarii de urzici si mamaligutei, de aici si pana la Ploiesti pe DN1, am avut o viteza medie mai mare de 30km/h, in ciuda efortului depus mai devreme prin padurile Snagovului.
    A fost o iesire de 90 km pitoreasca si speram ca data viitoare sa facem pe drumuri laturalnice si portiunea Snagov-Ploiesti.
     Pana atunci, Dragi Pitici, El Chupacabra  va ureaza "pedalare vesnica"!






Niciun comentariu:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...